Aktuális

Kirúgták a pedofilbotrányba keveredett úszóedzőt

Lezárult a Magyar Úszó Szövetség vizsgálata Tóth Ramon úszóedzővel szemben, akit azzal gyanúsítottak, hogy meztelen képeket küldött magáról tanítványainak. Az MTK az edzőt kirúgta, bár a rendőrség nem állapított meg bűncselekményt.

Megszűnt a MTK-ban betöltött úszóedzői és budapesti régióvezetői állása Tóth Ramonnak, miután a MÚSZ szerződést bontott az edzővel. A szerződésbontásra az után került sor, hogy véget ért a pedofil-botrányba keveredett szakember ellen indított rendőrségi és szövetségen belüli vizsgálat. Előbbit bűncselekmény hiányában szüntette meg a rendőrség, ám a MÚSZ etikai vétséget állapított meg.

Közleményük szerint Tóth Ramon etikai vétséget követett el azzal, hogy jó erkölcsbe ütköző képeket készített magáról. A MÚSZ teljes közleménye a Nemzeti Sporton olvasható.

Tóth Ramon ügyéről korábban mi is beszámoltunk, ami azzal robbant ki, hogy egy meztelen fotó jelent meg az interneten az edzőről, amit állítólag több kiskorú tanítványának is körbeküldött. A szülők egy emberként álltak ki Tóth Ramon mellett, akiről nem tudták elképzelni, hogy pedofil hajlama lenne.

A fotó elkészítését az edző sem tagadta, de szerinte azt évekkel ezelőtt készítette, és csak akkori barátnőjének küldte át. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top