nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Londoni tűzvész: Már tizenketten haltak meg

Londoni tűzvész: Már tizenketten haltak meg

A Scotland Yard szerda esti tájékoztatása szerint legalább tizenkét halálos áldozata van a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban hajnalban kitört tűzvésznek.
Forrás: MTI
f Ajánlom

Az első jelentések legalább hat halálos áldozatról szóltak. A londoni rendőrség képviselője a mentőkkel és a tűzoltósággal tartott közös szerda esti sajtóértekezletén azt mondta, várakozása szerint a tűz áldozatainak száma sajnos tovább növekszik, mivel a vizsgálat még mindig nagyon korai szakaszban jár, és több lakóról nincs hír. Hozzátette: a rendőrség nem számít arra, hogy az épületben még túlélőkre lelhetnek.

A mentőszolgálat illetékesének tájékoztatója szerint a helyszínre vonult mentőegységek 68 sérültet szállítottak hat londoni kórházba. A sérültek közül 18-nak az állapota kritikus. Tíz további sérült maga jelentkezett kórházi ellátásra. A tűzoltók 65 embert mentettek ki a 24 emeletes, 120 lakásos toronyházból, és sok lakónak sikerült segítség nélkül kijutnia. Volt, aki a gyerekét dobta ki az égő épületből.

A tűzoltóegységek vezetője elmondta azt is, hogy szerda este még mindig voltak tűzfészkek az épületben, és a toronyház szerkezeti stabilitása is aggályos. A parancsnok szerint a biztonsági kockázatok miatt jelenleg korlátozott létszámú tűzoltóegység dolgozik az épületben. A tűzoltók drónokat is használnak az épületen belül annak felmérésére, hogy a toronyház egyes részei milyen állapotban vannak, és mennyire megközelíthetők.

Megosztás Facebookon