nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Halálsoron várja a kivégzést egy félig magyar elítélt

Halálsoron várja a kivégzést egy félig magyar elítélt

Egy hónapon belül kivégezhetnek egy magyar származású férfit az Egyesült Államokban, mert megölt két embert. Kormányzói kegyelem mentheti meg egyedül az életét.
NLCafé
f Ajánlom

Megszökött az előzetes letartóztatásból és közben megölt két embert a félig magyar származású William Morva, aki 2006 óta a halálsoron van, és már a július 6-ra kiírt kivégzésére vár. Ügyvédjével az elmúlt években az összes jogi furfangot bevetették, már csak a kormányzói kegyelem mentheti meg a férfi életét.

A magyar apától származó William az orvosi feljegyzések szerint skizotip személyiségzavarban szenved, ügyvédjei pedig úgy vélik, az esküdtek hibáztak, amikor halálra ítélték a két ember megölésével vádolt férfit.

A kormányzói kegyelem érdekében David O’Sullivan, az Európai Unió washingtoni nagykövete is levelet írt Terry McAuliffe virginiai kormányzónak, amiben hangsúlyozta, hogy William Morva magyar–amerikai kettős állampolgár és az EU szerint a mentális zavarban szenvedők kivégzése ellenkezik a széles körben elfogadott emberi jogi normákkal – írja az Index 

Megosztás Facebookon