nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Lúgos orvos: nincs ítélet, visszadobták másodfokra az ügyet

Lúgos orvos: nincs ítélet, visszadobták másodfokra az ügyet

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla határozatát és új másodfokú eljárást rendelt el a Kúria kedden annak az orvosnak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy 2013-ban bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét.
NLCafé
f Ajánlom

Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2016 tavaszán maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt négy év börtönre ítélte a vádlottat, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltotta orvosi hivatása gyakorlásától. Idén márciusban a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla már a súlyosabban büntetendő életveszélyt okozó testi sértésnek minősítette a történteket, továbbá magánlaksértés és kifosztás miatt is bűnösnek mondta ki a vádlottat, ezért kilenc év szabadságvesztés ítélte, továbbá végleg eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

Az ügyészség további súlyosításért, a védelem megalapozatlanság miatt az ítélet hatályon kívül helyezéséért és új elsőfokú eljárás lefolytatásáért fellebbezett a Kúriához. Miután az első- és a másodfokú döntés között a bűnösség kérdésében is volt eltérés, lehetőség nyílt a Kúria harmadfokú eljárására, amely kedden új eljárásra utasította a Fővárosi Ítélőtáblát – számol be az MTI.

Pedig most az volt a kérdés, hogy okozhatott-e közvetlen életveszélyt a támadás. Ennek kapcsán egyébként több szakértőt meghallgattak, még az utolsó pillanatban is visszarendelték őket a bíróságra, amikor már mindenki arra számított, hogy nincs más hátra, csak az ítélethirdetés – írja a 24.hu. Az eset még 2013-ban történt, amikor a támadó elkábította a felperest, majd lúgot öntött nemi szervére, amelyet szakszerűen lemosott. A nő eddig nyolc műtéten esett át, és pszichológus segíti feldolgozni a történteket. Az előzményekről itt olvashattok:

 

Megosztás Facebookon