Aktuális

Az ablakon át fogta menekülőre a kamasz vádlott

Kedden délelőtt filmbe illő jelenetek zajlottak az Egri Törvényszék tárgyalótermében. Az elsőrendű, még kamaszkorú vádlott fogta magát, és kiugrott az ablakon, majd lelécelt. Egy közeli utcában érték csak utol.

A fiatalt – akit  lopás és garázdaság vétsége miatt állították bíróság elé már másodfokon – a Debreceni Javítóintézetből szállították az ülésre. Behívták a terembe, csakhogy ezután a kamasz kiugrott a tárgyalóterem ablakán, két métert zuhant az Egri Törvényszék belső udvarára, egy betonárokba, majd onnan is menekülőre fogta. 

Mire leért utána a nevelőtisztje és az ülésre érkező többi javítóintézeti alkalmazott, addigra a vádlott már nem volt az épület területén. Az eddigi információk szerint nem a főbejáraton jutott ki a törvényszék udvaráról, hanem valószínűleg a kerítésen mászott át.

Igazi hajsza kezdődött a tini után, a nevelőtisztnek a bíróság biztonsági szolgálata is segített a kutatásban, kutyával próbálták megtalálni őt, de már nem volt a helyszínen.Végül fél órán belül a törvényszékhez közel, csaknem 150 méterre, a Bartakovics utcában fogták el a vádlottat. A törvényszék tájékoztatása szerint a kamaszt a történtek után orvosi vizsgálatra vitték – írja a 24.hu 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top