Aktuális

Adócsalással gyanúsítják Cristiano Ronaldót

Pert indított a spanyol ügyészég Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál labdarúgója ellen. A sztárfocista a gyanú szerint több év óta nem fizet adót Spanyolországban, s nem feledékenységből.

Bíróság elé kerülhet Cristiano Ronaldo, miután perbe fogta őt a spanyol ügyészség. Azzal gyanúsítják, hogy 2011-ben 1,4 millió, 2012-ben 1,7 millió, 2013-ban 3,2 millió, 2014-ben pedig 8,5 millió eurónyi adót nem fizetett be.

Ronaldo nem egyszerűen elfelejtette, hogy adóznia kellene Spanyolországban, hanem egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.

Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

Hasonló cipőben jár az argentin Lionel Messi, akire 21 hónap börtönbüntetést szabott ki a bíróság, szintén adókerülés miatt. Ám mivel az FC Barcelona büntetlen előéletű, és a büntetés mértéke nem éri el a 24 hónapot, így vélhetően neki sem kell börtönbe vonulnia.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top