Aktuális

Elfogyott a pénze, nyomtatott magának egy keveset

Lefüleltek egy pénzhamisítót a pécsi rendőrök, aki ellen most emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség. A fénymásolt bankókért akár 8 év börtönbüntetés is kiszabható.

Alig egy hónapja, hogy egy drávaszabolcsi férfi lába alól kicsúszott a talaj, anyagi nehézségeit pénzhamisítással gondolta megoldani. Vásárolt is egy színes fénymásolós nyomtatót, amivel neki is állt a pénzhamisításnak.

Először egy tízezer forintos bankjegyet helyezett a gépbe, de az első kópiákon még a két oldal nem fedte egymást, így azokkal nem is próbált vásárolni. Inkább tovább tökéletesítette a hamisítványt, immár egy ötezer forintos bankjegy felhasználásával.

Addig-addig ügyeskedett, míg számára elfogadható minőségű hamis pénzt nem készített, amiket Drávaszabolcs különböző üzleteiben sikerrel fel is használt. Az ügyészség tájékoztatása szerint a boltosok simán átvették a fénymásolt ötezreseket, és csak később vették észre, hogy csúnyán átverték őket.

A kézműves forintokért a drávaszabolcsi zugverdés 2-8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top