nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Elfogták a Kék Bálna atyját

Elfogták a Kék Bálna atyját

Elfogta, kihallgatta és megtörte az orosz rendőrség a Kék Bálna nevű közösségi médiajáték kitalálóját. A tiniket sanyargató akció egy 26 éves moszkvai postás fejéből pattant ki.
NLCafé
f Ajánlom

Megtalálhatták a Kék Bálna online kihívás megálmodóját. A kegyetlen játék egyik fő adminisztrátora egy Ilja Szidorov nevű orosz férfi lehet, aki kihallgatása során állítólag bevallotta, hogy ő álmodta meg és üzemeltette a brutális médiajátékot – írja a Hirado.hu.

A játék lényege, hogy a fiatalokat egyre veszélyesebb kihívások elé állítják, majd a játék ötvenedik napján közlik velük az utolsó feladatukat: végezniük kell magukkal.

Szidorovot elsőként egy 13 éves lány öngyilkossági kísérlete miatt kérdezte ki a rendőrség. A fiatal lány karján Kék Bálna-féle sebek voltak, és éppen egy vonat elé készült volna ugrani Jetkul faluban, mikor a rendőrség a nyomára akadt. A lányt sikerült megmenteni, de kórházi kezelésre szorult szúrt sebei miatt – írja  a Hírado.hu.

A rendőrség ezután házkutatási parancsot szerzett, és átvizsgálták Szidorov lakását. Összesen 5 mobilt, egy táblagépet és rengeteg SIM-kártyát foglaltak le a rendőrök.

A férfit a kihallgatása alatt megtörték a tisztek. Szidorov bevallotta, hogy  ő egyedül 32 kiskorú lányt “gyűjtött be” az interneten, és arra utasította őket, hogy tegyenek kárt magukban. Azt is bevallotta, hogy ő a Kék Bálna fő adminisztrátora. A férfit jelenleg az Urál vidékén, a cseljabinszki régióban tartják fogva, addig itt marad, amíg a nyomozás tart. Ha elítélik, ötéves börtönbüntetés várhat rá.

Szidorov nem az egyetlen elkapott adminisztrátor: a 21 éves Filip Bugyejkint már elfogta az orosz rendőrség. Ő 16 lányt próbált rávenni az öngyilkos kihívásra az interneten.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Megosztás Facebookon