nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Érettségi alatt kapcsolták ki az áramot – tévedésből

Érettségi alatt kapcsolták ki az áramot – tévedésből

Azzal lepte meg az ELMŰ az érdi érettségiző diákokat, hogy kikapcsolta az iskolában az áramot, mialatt zajlottak az emelt szintű érettségi vizsgák. A sulinak nem volt tartozása a szolgáltató felé, ami később beismerte a tévedést és szinte azonnal visszakapcsolta az áramot.
NLCafé
f Ajánlom

Kikapcsolta az áramot az ELMŰ az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban hétfő délelőtt, ahol épp az emelt szintű érettségi vizsgák zajlottak. Szerencsére nem informatikából érettségiztek a diákok, így az áramkimaradás csak a melegkonyhán okozott nagyobb fennakadást.

A hirado.hu szerint az intézménynek nincs számlatartozása, az ELMŰ egy adminisztrációs hiba miatt választotta le az intézményt a központi hálózatról. Az Érdi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint nem elmaradásuk, hanem háromszázezer forintos túlfizetésük  van a szolgáltató felé. Az Érdi Tankerület átalakult, megváltozott a címük, adószámuk; ezt a szolgáltatónak is jelezték. Jogutódként a régi számlákat is kifizették, innen ered a túlfizetés.

A tévedést az ELMŰ elismerte, munkatársai egy órán belül visszakapcsolták az áramot a gimnáziumban. Ettől függetlenül a tankerület szerint az áramszolgáltató lépései hitelrontásnak minősülnek, és azon gondolkodnak, hogy feljelentik az ELMŰ-t, illetve az ELMŰ Hálózati Kft.-t.

T. Mészáros András, Érd polgármestere felháborodásának adott hangot, s amellett, hogy az esetet elmeséli majd Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjének, reméli, hogy személyi konzekvenciái is lesznek az ügynek.

Megosztás Facebookon