nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Életfogytiglanra ítélték a férfit, aki megfojtotta a barátnőjét

Életfogytiglanra ítélték a férfit, aki megfojtotta a barátnőjét

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek hétfőn egy 28 éves, román állampolgárságú férfit, aki a vád szerint 2013-ban megfojtotta barátnőjét, majd a holttestet az ágyneműtartóban rejtette el.
Avatar
Forrás: MTI
f Ajánlom

A bíró elmondta, hogy L. Gyula minden nyomot el akart tüntetni, miután későbbi áldozatával néhány hónap alatt több bankot kiraboltak, illetve megpróbáltak kirabolni. A 40 éves, addig prostituáltként dolgozó nő a sofőrje volt a rablások során. A férfi azért ölte meg, mert attól tartott, hogy miatta fog lebukni, a sértett ugyanis kábítószer hatása alatt sokszor adott ki információkat ismerőseinek.

A román állampolgárságú férfi a vád szerint tablettákkal elkábította, majd megfojtotta a nőt, a holttestet a másodrendű vádlottal, egy másik barátnőjével közösen szőnyegbe csavarta, a fejére nejlonzacskót kötött, és a ház emeleti részében egy ágyneműtartóba rejtette el, ahol csak körülbelül négy hónappal később, 2014 januárjában találtak rá a hozzátartozói.

A törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat, és tíz évre kiutasította őt Magyarország területéről. A bíróság kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét. A férfi csak a fegyveres rablásokat ismerte be, a gyilkosságot nem. Az ítélet kihirdetése közben rosszullétre hivatkozva elhagyta a tárgyalótermet. Az ítélet ellen a férfi védője fellebbezett, így a döntés nem jogerős. 

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon