nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Meghalt a legendás Batman-színész, Adam West

Meghalt a legendás Batman-színész, Adam West

88 éves korában, leukémiában meghalt Adam West színész. Westet a legtöbben legendás és a mai sötét Batman-értelmezésekhez képest viccesebb Batman-alakításáról ismerhették a hatvanas évekből. A színész azonban idős korában is aktív volt, többek között ő volt a szinkronhangja a Family Guyból a polgármesternek.
NLCafé
f Ajánlom

Adam West a hatvanas években kapta meg az amerikai ABC csatorna három évadon keresztül futó Batman-sorozatának a főszerepét: 1966 és 1968 között alakította West a képregényhőst. 

Meghalt a legendás Batman-színész, Adam West

Az akkori Batman a mai értelmezésekhez képest szokatlanul vicces és ironikus volt, a sorozat a mesterkélt, túlzásokat alkalmazó camp stílusban született meg, amely leginkább a hatvanas évek sajátja. Az alábbi jelenet tökéletesen érzékelteti, milyen volt West Batmanje:

 A 88 éves korában elhunyt színész családja egy közleményben fogalmazta meg, hogy Adam West mindig a “Derült Lovagként tekintett magára, aki pozitív hatással szeretett volna lenni a rajongóira. Mindig is egy hős volt”.

West sokat szinkronizált is, többek között a Simpson-családban és a Family Guyban hallhatta a közönség a hangját. Utóbbiban Quahog város azonos nevű polgármesterét szólaltatta meg. 

 

Megosztás Facebookon