Aktuális

Figyelem: változik a KRESZ-vizsga!

Szeptembertől már új vizsgakérdésekkel találkozhatnak azok, akik T kategóriás jogosítvány megszerzését tűzték ki célul maguk elé. A kérdéseket modernizálják, jönnek a mozgóképes feladványok, és megújul a grafika is.

Két év után frissíti a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a T kategóriás (mezőgazdasági vontató) jogosítvány elméleti vizsgakérdéseit. A többi kategóriában már 2015-ben elkészültek a modernizált kérdéssorok, a T kategória azonban csak szeptemberben kapja meg a naprakész kérdéseket.

Az indoklás szerint a mezőgazdasági vontatóknál az elmúlt években igen gyors és jelentős műszaki fejlesztés történt, ezért esedékessé vált a vizsgakérdések modernizálása. A korszerűsítés eredményeként nagyságrenddel nő a lehetséges vizsgakérdések mennyisége, az adatbázis a naprakész technológiai megoldásokat is magában foglalja, közérthetőbb lett a megfogalmazás, és szebb a grafikus megjelenítés – írja az Edukresz.hu.

Nemcsak a vizsgakérdések, hanem a tanterv és a vizsgakövetelmények is megújulnak szeptembertől a T kategóriában. Az új kérdések már böngészhetők az interneten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top