Aktuális

Halálra gázolta a vonat Hruscsov unokáját

Már a rendőrség is vizsgálódik annak a vonatbalesetnek az ügyében, amelyben meghalt Julija Hruscsova, Nyikita Hruscsov szovjet kommunista pártfőtitkár-miniszterelnök egyik unokája.

Eddig tisztázatlan körülmények között esett a vonat alá Nyikita Hruscsov egyik unokája, Julija Hruscsova. A TASZSZ információja szerint Julija nem a kijelölt átkelőhelyen próbált meg átmenni a síneken. Úgy tudni, a 77 éves nő a sínek mentén gyalogolt csütörtökön, és nem reagált időben a mozdonyvezető által leadott figyelmeztető jelzésre.

A Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a vonatbaleset a Moszkvából a vnukovói reptérre tartó HÉV vonalán, a Szolnyecsnaja megálló közelében történt. Az első hírek még arról szóltak, hogy Hruscsova az új-moszkvai Micsurinyec állomáson esett a beérkező vonat alá.

Julija Hruscsova apja a szovjet vezető második házasságából származó fia, Leonyid volt, aki 1943-ban harci pilótaként eltűnt a fronton. Ezt követően Hruscsov örökbe fogadta és a saját lányaként nevelte fel unokáját.

Nyikita Hruscsov 1953 és 1964 között volt a Szovjetunió Kommunista Pártja központi bizottságának első titkára, 1958-tól pedig hat éven át töltötte be a minisztertanács elnöki posztját. 1964-ben párton belüli ellenfelei eltávolították a hatalomból, és helyére Leonyid Iljics Brezsnyevet választották meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top