Aktuális

Házkutatást tartottak a Magyar Kézilabda Szövetségnél – frissítve

A Budapesti Nyomozó Ügyészség munkatársai szerdán házkutatást tartottak a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyik irodájában, és ott dokumentumokat, okiratokat foglaltak le. Az intézkedés oka: vesztegetés gyanúja.

A Magyar Kézilabda Szövetség az MTI-nek megküldött közleményében úgy fogalmaz, hogy “a rendelkezésre álló adatok alapján vesztegetés és vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúja merült fel”.

A kézilabdában régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke ezt jelezte a rendvédelmi szervek felé, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében

– olvasható az MKSZ közleményében, amely egyúttal azt is leszögezi, hogy a nyomozás eredményétől függően az ügynek személyi és egyéb konzekvenciái is lehetnek. Mindaddig azonban, amíg ennek ellenkezője bizonyítást nem nyer, a szövetség vélelmezi az eljárás alá vont személyek ártatlanságát – hangsúlyozzák.

 Frissítve: 

A Ripost értesülése szerint az üggyel kapcsolatban őrizetbe vették egy vidéki klub elnökét.

Az MKSZ közleménye szerint:

“A nyomozás eredményének függvényében az ügynek személyi és egyéb konzekvenciái is lehetnek, mindaddig azonban, amíg ennek ellenkezője bizonyítást nem nyer, az MKSZ vélelmezi az eljárás alá vont személyek ártatlanságát. Ennek értelmében további információkat csak az ügy minden részletének ismeretében tudunk közölni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top