Aktuális

Így néz ki a párkapcsolati erőszak videóra véve

Sokszor, sok helyen hallgattuk már meg, hány nő szenved attól, hogy a kapcsolatában rendszeresen bántják akár szavakkal, akár ütésekkel. És persze, egyfelől nem lehet elégszer elmondani az ijesztő statisztikákat, másfelől viszont az ember egy idő után immúnis a számokra.

Valószínűleg emiatt döntött úgy a meddigmehet.hu stábja, hogy más, megrázóbb eszközhöz nyúlnak. És milyen jól tették! Rövid videóban mutatják be, milyen széles skálán mozog a bántalmazás. Hogy mi minden az, ami elsőre nem is látszik annak. Megalázó megjegyzések, féltékenységgel átitatott, szurkálódó szavak… A kapcsolati erőszak sok esetben fokozatosan válik egyre súlyosabbá, a kapcsolat elején jellemzően lelki bántalmazással indul, de később akár fizikai bántalmazás is történhet. A filmen nem csattan el pofon (bár a nyoma látszik), mégis szörnyen nyomasztóak a – sokaknak sajnos túlságosan is ismerős – jelenetek. 

ITT KATTINTHATSZ A VIDEÓRA

Ez nem egy műelemzés, de azt muszáj elmondanom, hogy kiváló a színészválasztás, az atmoszférateremtés és az eszköztelenség: semmi filmszerűség, csupa valódiság. De az igazán ötletes az, hogy a nézők a videó megállításával jelezhetik, melyik az a jelenet, amelyiknél már úgy érzik, hogy az nem elfogadható egy kapcsolatban. 

A videó megosztásával most bárki kiállhat a kapcsolati erőszak ellen, és segíthet azzal, hogy felhívja a figyelmet a meddigmehet.hu oldalra. Ugyanis ezen az oldalon segítséget kérhet, aki érintett, vagy aggódik valakiért, aki bántalmazás áldozata. 

Így néz ki a párkapcsolati erőszak videóra véve
A meddigmehet.hu az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vodafone által létrehozott online tanácsadó oldal, amely a kapcsolati erőszak áldozatainak nyújt segítséget. Az anonim üzenetekre a segélyszervezet szakmai csapata – pszichológus, jogász és szociális munkás – válaszol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top