Aktuális

21 éves ügyben hozott ítéletet a bíróság

Első fokon 11 év fegyházbüntetést kapott T. György, amiért megpróbált megölni egy fogathajtót az ügetőn még 1996-ban.

Máig nem tudni, hogy miért akarta megölni T. György azt a fogathajtót, akire négy lövést is leadott 1996. november 13-án este a budapesti ügetőn, míg testvérei és negyedik társuk, V. Róbert figyeléssel biztosította a helyszínt. A sportolót csak három golyó találta el, és sikerült egy istállóba menekülnie, míg T. György és társai szintén a menekülés mellett döntöttek.

A rendőrség 1997-ben lezárta a nyomozást, mert nem tudták megállapítani az elkövető személyazonosságát, ami majdnem 20 évvel a bűncselekmény után végül sikerült. A főügyészség 2014-ben rendelte el az új nyomozást a gyilkossági kísérlet ügyében, 2016 áprilisában pedig már a vádemelés is megtörtént.

A törvényszék a vádlottak bűnösségét a negyedik társ beismerő, saját magát és társait terhelő, valamint más tanúk vallomásaira, továbbá mobiltelefonos híváslistákra és cellainformációk adataira alapozta. A bíróság szerint a bizonyítási eljárás kuriózuma volt, hogy V. Róbertet úgynevezett zárt célú távközlő hálózat útján hallgatták meg, mert a tanú félt a vádlottaktól.

T. György végül 11 év fegyházbüntetést, míg a két testvér 8-8-év fegyházbüntetést kapott. Negyedik társukat – akinek beismerő vallomását enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság – 4 év fegyházbüntetésre ítélték.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, míg a vádlottak többnyire felmentés, illetve enyhítés miatt fellebbeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top