Aktuális

Leszúrta egy szíriai menekült a Vöröskereszt munkatársát Németországban

Leszúrta a Német Vöröskereszt (DRK) egy munkatársát szerdán egy szíriai menekült a németországi Saarbrückenben, az áldozat a helyszínen meghalt, a támadót őrizetbe vették. Nem terrortámadásról van szó.

A 27 éves szíriai férfi a DRK menekülteket és migránsokat támogató pszichoszociális tanácsadó- és terápiás központjában követte el a halálos késelést. A leszúrt áldozat a támadó tanácsadója, egy 30 éves pszichológus, aki a Vöröskereszt tagjaként 2014 óta dolgozott az intézményben a Hope (Remény) nevű projektben, amelyben traumatizált embereket támogatnak az újrakezdésben.

A Német Vöröskereszt menekülteket és migránsokat támogató pszichoszociális tanácsadó és terápiás központja
A Német Vöröskereszt menekülteket és migránsokat támogató pszichoszociális tanácsadó- és terápiás központja

A szíriai menekült férfit a támadás után nem sokkal elfogták. Annyi tudható, hogy a támadást vita előzte meg, de hogy a késelésig mérgesedő konfliktus kiváltó oka mi volt, az egyelőre ismeretlen. A saarbrückeni rendőrség közölte, hogy nem terrortámadásról van szó.

A DRK Saar-vidék tartományi szervezetének vezetője a tragédia után a helyszínre sietett, kifejezte részvétét az áldozat hozzátartózóinak, és biztosította őket a szervezet támogatásáról. A tartományi DRK szóvivője elmondta, hogy a tanácsadó- és terápiás központban dolgozókat mélyen megrázta az eset. Az egyelőre felbecsülhetetlen, hogy a halálos támadás milyen következményekkel jár az intézmény további munkáját illetően. A háborús menekültekkel végzett munkában mindig van “bizonyos kockázat” – tette hozzá.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top