Aktuális

Több mint száz utassal a fedélzetén tengerbe zuhant egy katonai repülő

Eltűnt egy mianmari katonai repülőgép a radarokról, amely legalább száz embert szállított. Azonnal csapatokat indítottak a gép keresésére, és nem sokkal ezután a repülő törzsét a mianmari városhoz közeli vizekben találták meg.

Eltűnt egy mianmari katonai repülőgép több mint száz emberrel a fedélzetén, írta az MTI katonai forrásokra hivatkozva. A gép az ország déli részén, Rangun és Mergui (Myeik) között tűnt el a radarról helyi idő szerint délután fél kettőkor. 

Egy reptéri forrás szerint 105 utas és tizenegy fős személyzet volt a repülőn. Az AP hírügynökség szerint azonban a hadsereg egyik szóvivője kilencven utasról és tizennégy fős személyzetről beszélt.

Helikopteres mentőcsapatok indultak arra a helyszínre, ahol utoljára észlelték a kínai gyártmányú Y-8-ast, Dawei városától harminckét kilométerre nyugatra, az Andamán-tengerre. Nem sokkal később pedig meg is találták a lezuhant gép törzsét a keresett területen, a tengerben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top