Aktuális

Pár éve rekordkártérítést kaptak, ma újra elítélték őket

Újra elítélte a bíróság Burka Ferencet és fiát, ifj. Burka Ferencet, miután a megismételt bírósági tárgyaláson újra bűnösnek találták a két férfit egy 1999-ben elkövetett gyilkosságban.

Lassan húsz éve húzódik Burka Ferenc és fia, ifj. Burka Ferenc ügye. Apját és fiát azzal vádolják, hogy 1999-ben megöltek egy férfit Újszentmargitán. A gyanúsítottakat első fokon 2002-ben elítélte a bíróság gyilkosságért, akkor az apa 15 év, fia 13 év börtönbüntetést kapott, viszont másodfokon felmentették őket, mert nem tudták bizonyítani kétséget kizárólag a bűnösségüket.

Idősebb Burka Ferenc és fia, ifjabb Burka Ferenc - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Idősebb Burka Ferenc és fia, ifjabb Burka Ferenc – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Apja és fia a gyilkosság miatt előzetesben töltött napokért

összesen 45 millió forint kártérítést kapott

2007-ben, amit pár év alatt teljesen feléltek. A perújrafelvételt azt tette lehetővé, hogy új és perdöntő bizonyítékok kerültek elő 2012-ben, ami több tanú terhelő vallomását jelentette.

Az új bizonyítékok fényében

Burka Ferencet 12 év, fiát 10 év fegyházbüntetésre ítélte

első fokon a Debreceni Törvényszék. Az ítélet nem jogerős, mert Burka Ferenc és védője felmentésért, ifj. Burka Ferenc és védője elsődlegesen hatályon kívül helyezésért, másodlagosan felmentésért fellebbezett.

A két vádlott lakhelyelhagyási tilalom mellett várja a másodfokú tárgyalást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top