Aktuális

Medvék özönlötték el Tusnádfürdőt – videó

Annyira elszaporodtak a medvék Tusnádfürdő környékén, hogy a helybéliek már nem is tudják számon tartani, hány állat kószál szabadon a városban.

Megszokott, de a helyiek számára egyre kellemetlenebb, hogy Tusnádfürdő tele van medvékkel. Az állatok simán bejönnek lakott területre is élelemért. A helyiek ezért már alig tartanak baromfit, mert a medvék levadásszák őket. A kutyákat sem kötik meg, mert az utóbbi időben több kutyával is medvék végeztek.

Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere szerint sem a város, sem a környezetvédelmi ügynökség nem tehet sok mindent a probléma megoldására, mert “a törvényeket úgy alkották, hogy a medvét jobban védik, mint az embereket“.

A medvék Hargita megye más településein is gondot okoznak. Csak ebben az idényben három személy került kórházba medvetámadás miatt, és több állatot is megöltek az elszaporodott nagyvadak – írja a Főtér.ro.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top