Aktuális

Narancssárga riasztás éjfélig, durva viharok jönnek

Több megyére másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt.

Kedd éjfélig adott ki riasztást viharos szél, jégeső, illetve hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék, felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére.

Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érvényes másodfokú (narancs) figyelmeztetés. Egyes területeken a következő órákban lehetnek olyan heves zivatarok, amelyeket viharos szél, jégeső, illetve hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Forrás: kiderul.hu
Riasztások kedd éjfélig – Forrás: kiderul.hu

Estig több helyen alakulhatnak ki zivatarok, erre főként az Alföldön, illetve az Északi-középhegység térségében lehet esély.

Az éjszakai órákban a Dunántúlon 60-70 kilométer/óra feletti széllökésekre is számítani kell. Az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

A késő esti óráktól egy hidegfronthoz kötődve alakulhatnak ki ismét szórványosan gyors mozgású, viharos lökésekkel kísért zivatarok. Szerdán napközben az északkeleti határ közelében van esély egy-egy zivatar kialakulására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top