Aktuális

Leváltaná a falu a gyerekverő plébánost

Azon túl, hogy bántalmazott egy diákot, a falu lakóinak számos más problémája is akad a somlóvásárhelyi plébánossal.

K. Tamás Gellért huszonhat éve Somlóvásárhely plébánosa, a helyieknek azonban most elegük lett belőle. Az atya tavaly  úgy felpofozott egy nyolcadikos diákot, hogy a fiúnak felrepedt a szája, és ömlött a vére.

A hívek arra is panaszkodnak, hogy a plébános a miséken politizál, az idősekkel nem törődik, de előfordult olyan is, hogy pénzért akart csak kiadni egy keresztlevelet, vagy nem engedett harangozni egy elhunytért, mert a hozzátartozók nem kértek egyházi temetést – írja a Blikk.

A plébánosra a falu polgármesterénél is sokan panaszkodnak, ő pedig ezeket a panaszokat az érsekségnek továbbítja. Az atya ellen most petíció is indult. Márfi Gyula veszprémi érsek a lapnak úgy nyilatkozott, a nyár folyamán igyekeznek mindenki számára kedvező megoldást találni.

A plébános a lap érdeklődésére annyit mondott, nem tudta, hogy petíció indult ellene, és szerinte semmi olyasmi nem történt, ami indokolná az elmozdítását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top