Aktuális

Durva felhőszakadás volt délután Egerben – videó

Hatalmas eső esett Egerben, ahol hömpölygött a víz kedden délután és kora este az utcákon, a vihar pedig fákat csavart ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint néhány órán belül az ország több térségében kell még heves esőzésre számítani.

Több helyen is leszakadt az ég kedden délután, a Balaton és Eger környékén is záporok, zivatarok voltak, utóbbi térségében a Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint fákat döntött ki a viharos erejű szél, villám csapott egy melléképületbe, több helyen pedig vizet kellett szivattyúzni. Az RTL Klub felvételén az is jól látható, hogy az esővíz az utcákon hömpölygött, a gyalogosoknak félméteres vízben kellett gázolniuk, a csatornák a nagy vízmennyiséget nem tudták elnyelni, inkább a felszakadt csatornafedelek engedtek utat a feltörő víznek.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén is károkat okozott a keddi vihar, a katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a Miskolchoz közeli Kistokajban egy családi házba csapott a villám, emiatt kisebb tűz ütött ki, de senki sem sérült meg. Csenyétén egy lakóház tűzfalát rongálta meg a nagy szél, itt sem sérült meg senki. Gagyvendégiben egy kidőlt fa rongált meg egy telefonvezetéket, Gagyapátiban a viharos szél miatt az útra került faágak okoztak fennakadást a közlekedésben.

Riasztás több megyében felhőszakadás veszélye miatt

Több megyében már másodfokú riasztásokat is kiadtak heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig szóló vészjelzése szerint Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érvényes másodfokú (narancs) figyelmeztetés. 

Estig több helyen alakulhatnak ki zivatarok, erre főként az Alföldön, illetve az Északi-középhegység térségében lehet esély.  Az éjszakai órákban a Dunántúlon 60-70 kilométer/óra feletti széllökésekre is számítani kell. Az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben. A késő esti óráktól egy hidegfronthoz kötődve alakulhatnak ki ismét szórványosan gyors mozgású, viharos lökésekkel kísért zivatarok. Szerdán napközben az északkeleti határ közelében van esély egy-egy zivatar kialakulására. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top