Aktuális

Lövöldözés volt a floridai Orlandóban – több halott

Alig egy héttel az Egyesült Államok története legvéresebb lőfegyveres mészárlásának évfordulója előtt újabb lövöldözés volt Orlandóban.

Miután a floridai rendőrségnek sikerült “stabilizálnia” a helyzetet, sajtótájékoztatót tartanak majd a lövöldözésről. Annyit azonban már most tudni lehet a helyi sajtó tudósításaiból, hogy a hétfő reggeli lövöldözésnek több halálos áldozata is van – írja a BBC.

A lövöldözésre alig egy héttel az orlandói mészárlás első évfordulója előtt került sor, akkor 49 ember vesztette életét, miután egy ámokfutó tüzet nyitott a város egyik népszerű melegbárjában, a Pulse-ban. A vérfürdő az Egyesült Államok történetének legvéresebb és legtöbb áldozatot követelő lőfegyveres támadása volt, amelyet a hatóságok terrorcselekménynek tekintettek.

Az elkövető, Omar Mateen közvetlenül a vérfürdő előtt hűségesküt tett az Iszlám Állam vezetőjének. A férfi afgán származású volt, New Yorkban született, nős volt, és egy hároméves kisfiú édesapja. Rendelkezett érvényes fegyvertartási engedéllyel, illetve olyan igazolvánnyal, amellyel biztonsági őrként lehet dolgozni. A támadást megelőző hónapokban többször is gyűlölködő megjegyzéseket tett a melegekre.

Olvass még többet az orlandói lövöldözésről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top