Aktuális

Londoni terrortámadás: nem változik a brit terrorfenyegetettség szintje

Továbbra is a második legmagasabb a terrorveszély szintje az Egyesült Királyságban. A szombat esti londoni merénylet nyomán vasárnap a szokásosnál több rendőrt vezényelnek az utcákra.

Nem változik a brit terrorfenyegetettség szintje a szombat esti, londoni terrortámadás után, továbbra is a második legmagasabb, “súlyos” a terrorveszély szintje az Egyesült Királyságban – közölte vasárnap reggel Sadiq Khan, London polgármestere.

Ez is érdekelhet Megnézem

A munkáspárti politikus azt is elmondta, hogy szerinte nem volt hiba a manchesteri terrortámadást követően pár nappal a legmagasabbról ismét egy fokozattal mérsékelni a terrorfenyegetettség szintjét.

Vasárnap a szokásosnál több rendőrt vezényelnek az utcákra.

Szombat éjjel még ismeretlen támadók kisteherautójukkal a gyalogosok közé hajtottak a London központjában található London hídon (London bridge). Több embert elgázoltak, majd továbbhajtottak a közeli piacra, a Borough Marketre, ahol késsel támadtak az emberekre. A rendőrség nyolc perccel az első riasztás után mindhárom támadót agyonlőtte. A merényletnek 6 halálos áldozata van, 48-an kórházba kerültek. A terrortámadás sérültjei közül többen válságos állapotban vannak.
 

A londoni terrortámadás miatt a pártok felfüggesztik a jövő csütörtöki előrehozott választás országos kampányát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top