Aktuális

Már a nyár legelső napján megdőlt a melegrekord

Már a meteorológiai nyár első óráiban melegrekord született Budapesten – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csütörtökön hajnalban ugyanis megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja.

Korábban ezen a napon 20,9 Celsius-fok volt a fővárosi hajnali melegrekord, amelyet Istvánmezőn 1944-ben mértek. Ennél is melegebb volt most Lágymányoson, ahol csupán 21,3 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet hajnalra.

Ez lesz a nyár első napjaiban

Az idő szerencsére az első nyári hétvégén sem fordul majd rosszabbra, aki pünkösdre kirándulást vagy fürdőzést tervezett, az nyugodtan előkaphatja a szalmakalapot és a strandpapucsot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén nagyrészt a napsütésé lesz a főszerep: szombaton inkább csak nyugaton, vasárnap délután, este az országban elszórtan alakulhat ki hűsítő zápor, zivatar, a nappali átlaghőmérséklet 27 és 33 fok között alakul majd.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top