Aktuális

Alsós diáklányokat próbált elcsalni egy csuklyás férfi

A fővárosi Városmajor utcai Kós Károly Általános Iskola folyosóján próbált alsós lányokat magával csalni egy férfi, aki csuklyát viselt. Az eset után az intézmény értesítette a szülőket és a rendőrséget is.

Csütörtök délelőtt egy olvasói levél érkezett a 12.kerulet.ittlakunk.hu szerkesztőségébe, amely azt állította, hogy egy csuklyás férfi szerda délután el akart csalni egy negyedikes kislányt a Városmajor utcai Kós Károly Általános Iskola folyosójáról. A férfi nem járt sikerrel, mert a kislány résen volt, a betolakodó pedig elmenekült.

Először álhírnek tűnt az olvasó állítása, ám később kiderült, hogy nem riogatásról vagy pánikkeltésről volt szó a levélben, valóban belógott az iskolába a zaklató.

Egy szülő szerint az iskolavezetés értesítette a családokat, hogy szerda délben egy idegen el akarta csalni egyik alsós tanítványukat az intézményből. “Dél körül az iskolába besurrant egy férfi, és megpróbált elcsalni egy kislányt. Szerencsére a kislány elszaladt előle, de annyira megijedt, hogy csak késve szólt a tanároknak” – fogalmaztak a szülők. Kiderült, hogy a magas, csuklyás ember nem egy kislánynál próbálkozott, hanem több negyedikes lányt próbált elcsábítani azzal a szöveggel, hogy “gyertek, velem nem kell tanulni”, Mivel a tanároknak nem szóltak rögtön a diákok, ezért az idegen el tudott szaladni.

A rendőrséget értesítették, és állítólag már értesültek arról, hogy felbukkant egy ilyen alak a Városmajorban. A rendőrség kihallgatta az egyik gyereket a szülője jelenlétében. Később  az iskola szerda délután értesítette a szülőket arról is, hogy a hegyvidéki önkormányzati rendészet a rendőrséggel együttműködve elfogta a Kós Iskolába besurranó férfit. A betolakodó elszámoltatása a rendőrség közlése szerint még folyamatban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top