Aktuális

Régi álma teljesült ennek a fiúnak: egy napra rendőr lehetett

A győri rendőrök egy fogyatékkal élő fiatalember álmát váltották valóra.

A Győri Rendőrkapitányság a megyei rendőrökkel közösen szerda délelőtt vendégül látott egy rábatamási fiatalt. Róbert álma az volt, hogy egy napra rendőrjárőr lehessen. A fiatalt a rendőrök végigvezették a rendőrkapitányságon, ahol megmutatták neki a kamerafigyelő rendszert, illetve az előállító helyiséget is. Ezután Róbert találkozhatott egy rendőrmotorossal és két szolgálatban lévő járőrrel. A rendőrök meséltek a munkájukról, megismertették a fiatalt a szolgálati gépjárművekkel és azok kötelező felszereléseivel.

Róbert a Neked MUNKA, Nekem ÁLOM nevű állami kezdeményezés révén jutott el a győri rendőrökhöz. A program fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű embereknek nyújt lehetőséget ahhoz, hogy kipróbálhassák magukat “álommunkahelyükön”.

Róbert bepillantást nyert a rendőrkapitányság kutyavezető járőrének mindennapjaiba, majd egy rögtönzött bemutatón keresztül megfigyelhette, hogy milyen fegyelmezetten hajtja végre Boscó, a nyomkövető kutya a gazdája által adott utasításokat. A rendőrség honlapja szerint a nap végén Róbert a rendőröktől apróbb ajándékokat is kapott.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top