Aktuális

Donald Trump szerint: “covfefe”

Az amerikai elnök rejtélyes tweetje az egész világot lázban tartja. Vajon mit jelenthet a "covfefe"?

A mai napon az egész internet Donald Trump titkozatos tweetjét fejtegeti, de ez a kihívás valószínűleg még egy olyan teamnek is súlyos nehézségeket okozna, amiben Alan Turing és Elliot Alderson csoportvezetők.

Trump tweetje a következőképpen fest:

Donald Trump szerint covfefe

Ez nagyjából annyit tesz: “A folyamatos negatív sajtó ellenére covfefe.” A Twitterezők nem nagyon értették a dolgot, de azért gyorsan retweetelték 61.000-szer a szabadkőműveseket is kenterbe verő rejtjeles kódot – kapkodásra mondjuk igazán nem volt szükség, mivel Trump tweetje a közzététel után még két óráig virított az interneten.

Donald Trump szerint covfefe
Úgy tűnik, Donald Trump nagyon megörült, hogy visszakapta a telefonját

A covfefe-gate természetesen életrehívta a mémháborút, és a legszemfülesebbek még azt is kiszúrták, hogy (már-már aggasztó módon) a Covfefe.com nevű megvásárolt domain is létezik.

Donald Trump szerint covfefe
Talán a Lost in Translation végére is fény derülhet.

A tweet azóta természetesen eltűnt, válaszok azonban egyelőre nincsenek. Hogy a Trumpban rejlő elnyomott nyelvészzseni tört-e a felszínre vagy rejtjelezett orosz kódról volt-e szó, talán soha nem fogjuk megtudni…

Update: az amerikai elnök közben maga is beszállt a viccelődésbe. Twitter-csatornáján most épp azt kérdezi az emberektől, hogy ki tudja megfejteni a rejtélyes szó jelentését. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top