nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Kiderült, miért törölték a British Airways összes szombati járatát

Kiderült, miért törölték a British Airways összes szombati járatát

A cég vezérigazgatója szerint áramellátási hiba okozhatta a British Airways számítógépes hálózatának szombati összeomlását. A cégnek szinte az összes járatát törölnie kellett.
NLCafé
f Ajánlom

A hiba miatt törölték a British Airways két délutáni budapesti járatpárját is Heathrow-ról. Alex Cruz, a British Airways vezérigazgatója szombat este videóüzenetében közölte a Twitteren: a hiba elhárításán dolgozó szakértők úgy vélik, hogy az informatikai rendszer összeomlásának közvetlen oka áramellátási probléma lehetett.

Kiderült, miért törölték a British Airways összes szombati járatát

Cruz nem részletezte, hogy ez az áramellátási gond hol jelentkezett, kijelentette ugyanakkor: nincsenek arra utaló jelek, hogy a British Airways számítógépes rendszerét kibertámadás érte volna. A légitársaság vezetője közölte: az érintett utasok repülőjegyeit a cég más járatokra átfoglalja – bár erre jelenleg éppen a számítógépes hiba miatt korlátozottak a lehetőségek 

A cég már napközben kérte, hogy Heathrow-ra és Gatwickre senki ne menjen ki, mert óriási a zsúfoltság, különös tekintettel arra, hogy a számítógépes rendszer összeomlása a hagyományos május végi háromnapos hosszú hétvége első napján történt.

Olvass még többet a British Airwaysről az NLCafé oldalán: 

Megosztás Facebookon