Aktuális

Piti összeggel bírságolták a Duna TV-t a korhatár-besorolás miatt

Még márciusban sugározta a Duna televízió a Kékfény azon adását, amelynek – a médiatanács szerint – túl enyhe volt a korhatár-besorolása. A kiszabott bírságnál sem nyomták meg erősen a ceruzát.

A médiatanács 50 ezer forintos bírságot szabott ki a Duna televízióra, mert megítélésük szerint a március 20-án sugárzott Kékfény adásának korhatár-besorolása túl enyhe volt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közlemény szerint a Duna TV azért kapta a bírságot, mert a műsort helytelenül 12 éven aluliak számára nem ajánlottként adta közre, pedig azt a 16-os korhatári kategóriába kellett volna sorolniuk.

A médiatanács úgy találta, a Kékfényben bemutatott riportok esetében a Duna TV nem járt el kellő érzékenységgel, a bejátszások ugyanis az áldozatokkal könnyen azonosuló tizenéves korosztály számára sokkolóan hathattak. Az egyik riport a lúgos orvos bírósági tárgyalását mutatta be, míg a másik egy pedofil férfi esetét részletezte.

50 ezer forintra büntették a Duna TV-t a nem megfelelő korhatár-besorolás miatt
50 ezer forintra büntették a Duna TV-t a nem megfelelő korhatár-besorolás miatt
(logó: Wiki)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top