Aktuális

18 évet kapott a hamutartós gyilkos

88. születésnapján gyilkolták meg az esztergomi férfit.

A 48 éves B.Cs. és élettársa szívességi lakáshasználóként éltek egy nyugdíjas esztergomi férfinél. B.Cs. az élettársát és az idős embert is többször bántalmazta. Ugyanakkor a szállásadó többször adott nekik pénzt  írja a Kemma.

A szállásadó 88. születésnapját ünnepelték, amikor a két férfi összeveszett. A nyugdíjas ugyanis felrótta B.Cs.-nek, hogy pénzt vett ki a zsebéből. Kilátásba helyezte azt is, hogy kiteszi őket a lakásból. B.Cs. ekkor egy üveg hamutartóval fejbe vágta az idős férfit, és testszerte bántalmazta. A legyengült szervezetű áldozat hanyatt esett, és vérezni kezdett, néhány perccel később pedig belehalt sérüléseibe. 

A gyilkost a Tatabányai Törvényszék az idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott és védője enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla a vádlottal szemben kiszabott büntetés mértékét helybenhagyta. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top