nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Ha nincs pénzed, alapíts pártot!

Ha nincs pénzed, alapíts pártot!

Már épp lezárta volna a kamupártok elleni nyomozást Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amikor az ügyészség váratlanul megszüntette az eljárásokat. A nem létező pártok összesen 3,5 milliárd forintot csaltak el, úgy látszik, büntetlenül.
NLCafé
f Ajánlom

Még a 2014-es országgyűlési választások után tett feljelentést az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a NAV-nál költségvetési csalás, illetve a számviteli és az áfatörvény megsértése miatt. A kamupártok többségéről sem a választások előtt, sem utána nem lehetett hallani, mégis országos listát állítottak, és 3 millió forint híján eltapsoltak 3,5 milliárd forintot.

Az ÁSZ megvizsgálta a mandátumot nem szerző, a választást alig pár száz vagy ezer támogató vokssal záró pártok gazdálkodását, és arra jutott, hogy a tizennégy, mandátumhoz nem jutott, de a pártlista után költségvetési támogatásban részesült párt közül kilenc sértette meg a számviteli törvény és az áfatörvény előírásait, ezért a számvevők eljárást kezdeményeztek a NAV-nál – írja a 24.hu.

A kamupártok között volt, amelyik semmilyen módon nem részletezte, mire költötte el a támogatásként kapott 356 millió forintot, de olyan is akadt, amelyik azért próbálkozott: 65 millió forint üzemanyagköltségre vagy 40 millió forint félperces rövidfilmre.

A nyilvánvaló visszaélések ellenére az ügyészség a napokban mégis lezárta a NAV egy szinte befejezett nyomozását, az indoklás szerint azért, mert a “cselekmény nem bűncselekmény”. 

Megosztás Facebookon