Aktuális

Másfél milliós kötelezőt ajánlottak a trabisnak

Hirtelen ötvenszeresére emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (kgfb) néhány ügyfélnek, akik nem értették meg eddig biztosítójuk üzenetét.

Még most is érkeznek egymillió forint összegű kgfb-díjról szóló csekkek az ügyfelekhez. Legutóbb egy trabantos kapott évi 1,7 milliós ajánlatot az MKB Biztosítótól. A csillagászati összegű csekkek mögött az áll, hogy a biztosító kivonult a kgfb-piacról, és nincs más módszere azoknak az ügyfeleknek a “lerázására”, akik ezt nem hajlandók tudomásul venni.

Trabant lakókocsival
Trabant lakókocsival

Hiába mondta fel minden ügyfelének a kgfb-szerződését az MKB Általános Biztosító Zrt., a törlést akkor lehet végrehajtani, ha az ügyfél átveszi a levelet. Ameddig ez nem történik meg, az érintett szerződések bekerülnek az automatizált díjbekérő folyamatba, és az ügyfél kap egy díjbekérő levelet. Ez azonban a törlés hatályosulására nincs hatással.

“A kgfb-piacról való kivonulásra a jogszabályok csak egyetlen lehetőséget adnak, az úgynevezett kiárazást. Ennek felvállalt célja, hogy a magas díjjal is ösztönözze az ügyfelet a szerződés felbontására, és hogy mihamarabb kössön új kötelezőt más biztosítónál” – írta az MKB a HVG-nek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top