Aktuális

Időseket fosztogató bandát fogott a rendőrség

Sikerült elkapni és előzetes letartóztatásba tenni azt a négy embert, akik az elmúlt egy évben végigfosztogatták az országot, és idős embereket loptak meg.

Három nő és egy férfi került előzetes letartóztatásba Zalaegerszegen, akik az elmúlt egy évben országszerte követtek el bűncselekményeket: idős emberek otthonába jutottak be, és figyelmetlenségüket kihasználva kifosztották őket.  A Balatonszabadiban élő 23 éves nőt, a 36 éves tatabányai nőt és a 29 éves hernádi asszonyt, valamint a 32 éves nyáregyházai férfit Szegeden fogták el a rendőrök.  

Időseket fosztogató bandát fogott a rendőrség

A négy ember az elmúlt egy évben országszerte több városban tucatnyi idős ember házába ment be, kihasználva a segítőkészségüket. Az idős lakók figyelmét a nők legtöbbször azzal terelték el, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak, akit nem találtak otthon, vagy vizet kértek, miközben társuk elvitte a házból az ott lakók pénzét és ékszereit.

A zalai nyomozók azonosították a bűncselekmény gyanúsítottjait, akiket a múlt héten Szegeden fogtak el, onnan pedig Zalaegerszegre szállították őket. A Zalaegerszegi Járásbíróság a napokban előzetes letartóztatásba is helyezte a három nőt és férfi társukat, kifosztás gyanúja miatt folyik ellenük eljárás, de a zalaegerszegi rendőrkapitányságon még várják olyanok jelentkezését, akiket hasonló módszerrel károsítottak meg – írja a police.hu.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top