Aktuális

Egyre többet költünk cigarettára

Megdöbbentő szám: havonta a magyarok 50 milliárd forintot füstölnek el, legalábbis ez derült ki a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által közölt és a lap szerdai számában ismertetett adatokból. És ezek a számok évről évre nőnek…

Szegénység, egyre romló életszínvonal, minimálbér. A hírek nagy részében erről hallani, mégis van egy szegmense az életünknek, amin nem spórolunk, pedig itt igazán lehetne, ez pedig a cigarettára fordított havi kiadás. Drága és egészségtelen, mégis döbbenetesen jól fogy, dacára a drasztikus áremelkedéseknek.

Január és április között Magyarországon 41,56 és 49,57 milliárd forint között alakult a dohánytermékek havi forgalma, csak április hónapban 611 millió szál cigarettát, 450 tonna finomra vágott fogyasztási dohányt és 41 millió szál szivarkát adtak el országszerte. 2014-ben 535 milliárd forintot füstöltünk el, míg 2015-ben 561 milliárdot, tavaly pedig 586 milliárdot. Idén akár 600 milliárd forintnál is többet költenek majd a magyarok dohánytermékekre – olvasható a Világgazdaságban.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top