Aktuális

A Fővárosi Vízművek két dolgozóját is elveszítette az angyalföldi balesetben

A hétfői halálos kimenetelű angyalföldi karambol mindkét áldozata ugyanannál az állami vállalatnál volt alkalmazott; egyikőjük pár napja kezdett a Fővárosi Vízműveknél, a másik elhunyt férfi 10 éve dolgozott ugyanott, kisgyermekes apuka volt.

Hétfőn délután egy Mercedes kabrió beleszáguldott egy kanyarodó Citroënbe a Dózsa György út-Kassák Lajos utca kereszteződésében, majd ennek következtében a Citroën a troli közeli megállójába csapódott. A balesetben tízen megsérültek, és ketten vesztették életüket: a Citroën sofőrje, a 37 éves K. Péter és a 23 éves M. Dávid, aki pedig a buszmegállóban várakozott. Mindketten a Fővárosi Vízművek dolgozói voltak, derül ki a vállalat közleményéből, és a fiatalabb áldozat csak néhány napja kezdett az új munkahelyén.

Az elhunyt sofőr már tíz éve a vízművek munkatársa volt, egyben viszont fiatal apuka is, felesége éppen gyesen van az alig kétéves gyerekükkel – írja a Blikk. 

A megállóban álló M. Dávid a helyszínen meghalt, míg K. Pétert ugyan sikerült élve kimenteni a roncsból, de a kórházban már nem tudták megmenteni az életét. 

Mint megírtuk, halálos balesetet a kecskeméti maffiaper egyik korábbi vádlottja, M. Richard okozhatta, aki autójával nagy sebességgel csapódott a balra kanyarodó gépkocsiba. M. Richard a TV2 Tények című műsorának nyilatkozva azt mondta, hogy sem alkoholt, sem kábítószert nem fogyasztott, mikor a mindössze félórával korábban vásárolt Mercedest vezette, a Velvetnek pedig úgy nyilatkozott, hogy mérhetetlenül sajnálja a történteket, de vétlennek érzi magát, és szerinte a baleset egy fatális véletlen volt: 

“Szerintem az ütközés azért lehetett ilyen brutális erejű, mert a két autó szinte frontálisan csapódott egymásnak.″

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top