nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Állami szerveket is megtámadott a zsarolóvírus

Állami szerveket is megtámadott a zsarolóvírus

Közel ötven állami szervezet pár száz eszközét fertőzte meg a napokban a Wanna Cry zsarolóvírus Magyarországon. A Kormányzati Eseménykezelő Központ nem számít további nagy számú támadásra a közeljövőben.
NLCafé
f Ajánlom

Negyvenöt állami szervezet esett áldozatul a napokban a Wanna Cry zsarolóvírusnak Magyarországon, ahol mindössze néhány száz eszközt fertőzött meg a kártékony program, de csak néhány esetben járt sikerrel. A Kormányzati Eseménykezelő Központ nem számít a közeljövőben további nagyszámú fertőzésre egészen addig, amíg a támadók a zsarolóvírus forráskódján nem változtatnak. 

Az állami szervek a zsarolóvírus támadásairól a Nemzeti Kibervédelmi Intézetet értesíthetik, amely honlapján rendszeresen frissíti az információkat, és az ügyfélköre részére technikai tanácsadást is nyújt. Amit nem tud: visszaállítani a titkosított adatokat. 

A Wanna Cry-jal és a hozzá hasonló zsarolóvírusokkal egy egész cikkben foglalkoztunk, és igyekeztünk tanácsot adni a megelőzéshez. A legjobb módszer az adatok napi biztonsági mentése felhőbe vagy egy külső, fizikai meghajtóra. Mindenekelőtt pedig óvatosan kell kezelni minden olyan e-mailt, amely gyanús feladótól érkezett, vagy gyanús csatolmányt tartalmaz.

 

Megosztás Facebookon