Aktuális

10 évesen erőszakolták meg az indiai lányt, teherbe esett

Húszhetes terhes az a 10 év körüli indiai lány, akit rendszeresen megerőszakolt a mostohaapja. A nagyon szigorú indiai abortusztörvény miatt valószínűleg meg kell szülnie a gyerekét.

Újdelhiben bíróság dönt arról, hogy a kislány választhatja-e az abortuszt vagy sem. Az ügyet vizsgáló héttagú orvosi bizottság hétfőn kijelentette, hogy a 10-12 éves kor közé tehető lány élete nincs veszélyeztetve a terhesség által, márpedig ez lenne szinte az egyetlen ok, ami miatt az indiai abortusztörvény szerint a lány megszakíthatná a terhességét. A bizottság szerint a bíróságnak azt kell vizsgálnia, hogy ennek ellenére van-e olyan törvényesen elfogadható indok, amelynek következtében a mesterséges vetélés engedélyezhető lenne.

A gyerek esete múlt héten szerdán került napvilágra, amikor a lány anyja telefonált a rendőrségre. Kiderült, hogy a kislányt többször is megerőszakolta a mostohaapja – írja a nytimes.com. A gyerek anyja és mostohaapja napszámosként dolgozott egy építkezési területen, és a mostohaapa, aki a húszas éveinek elején jár, kihasználta, hogy az anya nem volt otthon, és többször szexre kényszerítette a a gyereket. A lány – bár lehet, hogy nem veszélyeztetett terhes – külső szakértők szerint traumatizált állapotban van, alig tud beszélni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top