Aktuális

18 éve hibás ez a budapesti felirat

Döbbenetes, de ezen a budapesti táblán szereplő hibás felirat legalább tizennyolc éve virít az utcán.

A Heim Pál Gyermekkórház nevét hibásan festették fel egy útba igazító táblára. A Helyesírás Facebook-oldalán posztolták a fotót, amelyet az egyik követő tett közzé. Az egészen döbbenetes képhez azt írta, hogy már 1999-ben, vagyis tizennyolc évvel ezelőtt is pontosan ugyanígy virított a tábla az utcán.

Meglehetősen furcsa, hogy sem a Heim Pál Gyermekkórház, sem más nem reklamált a hibás felirat miatt. Ezek szerint vagy ennyire figyelmetlenül közlekedünk, vagy az “n” és “m” között nincs akkora különbség, hogy az feltűnjön az utcán.

A fotót megkerestük a Google Maps alkalmazásában is, és valóban, a hibás tábla tényleg ott látható az Üllői úton. Ezt a fotót egyébként 2014 júniusában készítették.

Mindenesetre az egészen biztos, hogy Heim Pálról, és nem “Hein Pálról” nevezték el a budapesti intézményt. Az is borítékoljuk, hogy mostantól az arra közlekedők alaposabban megnézik és ellenőrzik a feliratot. Sőt, még azt is el tudjuk képzelni, hogy hamarosan kicserélik a táblát is.

A Google fotóján is megnézhető a hibás felirat

Címlapfotó: Wiki

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top