nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Telenor: a zsarolóvírus nem károsította a lakossági felhasználókat

Telenor: a zsarolóvírus nem károsította a lakossági felhasználókat

Nem voltak veszélyben a lakossági felhasználók adatai és eszközei a múlt pénteken világszerte észlelt kibertámadás-sorozatban, a Telenor előfizetői változatlanul használhatják készülékeiken az internetet – nyilatkozták a telefontársaság részéről.
Forrás: MTI
f Ajánlom

A megbízott műszaki vezérigazgató-helyettes tájékoztatása szerint a WannaCry elnevezésű zsarolóvírus alapvetően a vállalati belső hálózatokon alkalmazott protokoll gyengeségét használja ki, cégek eszközeit támadja meg. A Telenornak mindössze 30-40 munkaállomását érintette a kibertámadás.

A múlt péntek délután indult kibertámadás-sorozat világszerte mintegy 150 országban okozott problémákat. A zsarolóvírus elérhetetlenné teszi a fertőzött számítógép egyes fájljait, ezzel megbénítva a gép működését. Egy brit kiberbiztonsági szakértőnek a vírusba rejtett internetes azonosító regisztrálásával sikerült a hét végén leállítania a vírus világméretű terjedését, de vasárnap már új változatok bukkantak fel az interneten, melyek nem tartalmazzák a “kikapcsolókódot”, viszont ezek nem olyan kártékonyak.

Megosztás Facebookon