Aktuális

Így kell szabadnapon betörőt fogni

Szolgálaton kívüli rendőr fogott tolvajt Soroksáron hétfőn reggel.

Reggel 9 óra körül a 33 éves B. János a XXIII. kerületi Alsó határúton bemászott egy ház udvarára, de az ott lakó nő ezt észrevette, és kérdőre vonta a hívatlan vendéget. B. János válasz helyett igyekezett sietve távozni a kertből, az asszony azonban követte az utcára, ahol a betörő a nőt előbb a kerítéshez lökte, majd dulakodásuk során a füléből kitépte a fülbevalóját.

A nő nagy szerencséjére az akciót észrevette a budapesti rendőrség szabadnapos körzeti megbízottja, aki egy járókelő segítségével még ott a helyszínen tetten érte, majd elfogta B. Jánost.

 A férfit a rendőrök előállították a kerületi Rendőrkapitányságon, ahol a nyomozás során kiderült, hogy nagy valószínűséggel  B. János volt az is, aki a napokban az ugyancsak XXIII. kerületi Könyves Kálmán utcában szintén átmászott egy üresen álló ház kerítésén. Akkor azonban sikerrel járt a betörő: befeszítette az ajtót, és a házból kerékpárt, ruhákat, valamint használati eszközöket lopott el. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága lopás és rablás bűntett miatt folytat eljárást B. János ellen, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására – írja a police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top