nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Elvitte a fagy a termények ötödét

Elvitte a fagy a termények ötödét

Megviselte a mezőgazdaságot a májusi fagy, a zöldség-gyümölcs terméktanács szerint legalább 20 százalékos terménykieséssel kell számolni.
NLCafé
f Ajánlom

Elvitte a májusi fagy a szamóca húsz-harminc százalékát, a többi terménynél még csak saccolni lehet a fagy- és jégkár miatti terménykiesést. A FruitVeB Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint 20 százalékos terménykieséssel lehet számolni.

Domján Erika, a terméktanács ügyvezetője szerint Magyarország a környező országokhoz képest “olcsón megúszta” a májusi fagyos időszakot, Németországban, Ausztriában, Lengyelországban sokkal nagyobb volt a fagykár.

A hazai zöldség- és gyümölcsárakat a terménykiesésen túl a minimálbér emelése, az öntözési jogszabályok változása ugyanúgy befolyásolja, akárcsak az uniós piacon kialakuló készlethiányok. Domján úgy véli, hogy ezeket a hatásokat az élelmiszeráfa 5 százalékos csökkentésével mérsékelni lehetne. 

Most tesztelheted, mennyit tudsz a klimaxról A klimax fontos változásokkal jár, amiről érdemes beszélni. Te mennyit tudsz róla?

Kitöltöm a tesztet

Megosztás Facebookon