Aktuális

Vádat emeltek a szegedi rakparton kaotikusan vezető ittas sofőr ellen

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 2016 novemberében az éjszakai órákban ittasan felhajtott a rakpart lépcsőjére, és nekicsapódott négy parkoló autónak.

A vádirat szerint a férfi az éjfél körüli órákban vezette a fia tulajdonát képező autót alkoholos befolyásoltság alatt Szeged belterületén a Huszár Mátyás rakparton. A vádlott ittas volt, és óránként nagyjából 90-95 kilométeres sebességgel közlekedett, ami miatt kisodródott, majd nekiütközött a Belvárosi híd pillérének. Ezután felhajtott a rakpart lépcsőjére és nekicsapódott a parkolóban szabályosan álló négy autónak, amelyekben jelentős károk keletkeztek. A baleset következtében a vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, valamint a baleset miatt másnap hajnalig teljes útzár, majd rövid ideig félpályás útzár volt érvényben.

Az ügyészség a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – írja a Szegedma.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top