Aktuális

Ha szerencsénk van, a zivatarok alig zavarják meg a jó időt

Gomolyfelhőkre lehet számítani, és gyors zivatarokra is, de komoly esőzés nem várható a hét elején.

Hétfőn a Nyugat-Dunántúlon csak kevés napsütés lehet, másutt több órára kisüt a nap, de a középső országrészben a nap folyamán egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Eleinte a Dunántúlon, később a középső területeken is több helyen várható zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadás, jégeső is előfordul. Éjszaka nyugaton fokozatosan csökken a felhőzet, másutt több lesz a felhő, főként a középső országrészben lesz változékony az időjárás, itt alakulhat ki zápor, néhol zivatar.

Kedden a fátyol- és a középső és keleti tájakon erősebben megnövekvő gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, szórványosan alakul ki zápor, zivatar a Kárpát-medence fölé érkező, váltakozó nedvességtartalmú, labilis léghullámok miatt. Zivatar kialakulásának nyugaton a legkisebb az esélye. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, kedden a középső országrész kivételével meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatók. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 20 és 25 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top