Aktuális

Turistabusz halálos balesete az M0-son, rengeteg sérült

Egy halálos áldozata, 2 súlyos és 17 könnyű sérültje van annak a balesetnek, amely az M0-s szigetszentmiklósi lehajtójánál történt. Hatalmas a torlódás a környéken.

Pályakarbantartó teherautókba rohant egy szerb turistabusz az M0-s szigetszentmiklósi lehajtójánál vasárnap. A balesetnek egy halálos áldozata, két súlyos és huszonhárom könnyű sérültje van.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a balesetben eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a körgyűrű 16-os kilométerénél egy külföldi rendszámú, turistákat szállító autóbusz és két pályakarbantartó teherautó az M1-es felé vezető oldalon.

A buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak. A baleset következtében a busz sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

MTI Fotó: Mihádák Zoltán
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjének elmondása szerint tíz mentőegységet riasztottak a helyszínre, közöttük egy mentőhelikoptert és egy mentőmotort is. Tizenkilenc embert vittek kórházba, két férfi súlyosan megsérült, egyiküknek mellkas-sérülése, másikuk combcsont- és medencetörése van. Mindkettejüket a Merényi Gusztáv kórházba vitték. Tizenhét ember az első vizsgálatok alapján könnyebben sérült meg a balesetben, de mindenkit meg kell röntgenezni, hogy kizárjanak egy esetleges súlyosabb sérülést. A Merényibe, a Honvédkórházba és a Péterffy kórház traumatológiájára vitték a sérülteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top