Aktuális

Fekália és szemét ömlik a Dunába Szentendrénél

A helyiek szerint nem ez az első eset, hogy ilyen büdös vizet engednek a kifolyócsövön keresztül a Dunába. Ezúttal az egész Duna korzón lehetett érezni a szennyvíz szagát. A Dunába beömlő barna, habzó vízről videó is készült, amit az internetre is feltöltöttek.

Habzó, büdös, fekáliás víz ömlik a Dunába Szentendrénél – számolt be a Tények. A riport szerint a Duna korzótól nem messze, a sétálók, a parton napozó emberek közelében folyik be a szennyvíz, amiben még használt pelenkák is úsznak. Száz méterrel lejjebb pedig strand van, azaz a fürdőzők felé folyik a szennyezett víz.

Egy helyi férfi szerint nem ez az első eset, hogy ilyen büdös vizet engednek a kifolyócsövön keresztül a Dunába. “Felháborító már csak azért is, mert tavaly előtt adtak át egy strandszakaszt körülbelül 100 méterrel lejjebb, ahol fürdeni lehet a Dunában” – mondta a Németh István, aki az önkormányzatnál is jelezte a problémát. Ott azt a választ adták neki, hogy műszaki hiba miatt ömlik a szennyvíz a Dunába.

Szentendre polgármestere korábban azt mondta, elfogadhatatlan, hogy ilyen gyakran van hiba, és már többször szóltak a vízműveknek, hogy csináljanak valamit. “Tárgyalásokat folytatunk a DMRV-vel, illetve felszólítottuk több alkalommal, hogy üzemet biztosítson, tehát ne forduljon elő olyan, hogy üzemzavar miatt kerül szennyvíz a Dunába, ezt minden alkalommal meg is ígérik, ennek ellenére sajnos többször előfordult” – mondta polgármester.

A Tények a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.-t is kereste az ügyben, az adásig azonban nem érkezett tőlük válasz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top