Aktuális

Horthy, Sztálin és a cigányság is téma a történelemérettségin

Julius Caesartól Mátyás királyon át egészen a jelenig kaptak kérdéseket a középszinten történelemből érettségizők. A kérdéssor Horthy-idézetet is tartalmaz, de a sztálini diktatúrával kapcsolatos kérdésre is tudni kell a választ.

Julius Caesarral kapcsolatos a 2017-es érettségi történelem írásbelijének első kérdése. A rövid válaszokat igénylő feladatok a középkori városokat és Mátyás királyt is érintik. A kérdéssor az újkori európai kereskedelmi útvonalakat is tartalmazza.

A történelem érettségi írásbelin grafikonos feladatot is meg kell oldaniuk a diákoknak, amely a 18. századi demográfiai változásokkal és az Emberi és polgári jogok nyilatkozatával kapcsolatos. A kérdéssor 1848-ra és a sztálini diktatúrára is kitér.

A két világháború közötti Magyarország történelmét szintén ismerniük kell az érettségizőknek, amellyel kapcsolatosan Horthy-idézetet kaptak. Ki kell fejteniük a határon túli magyarság második világháború utáni és a magyarországi cigányság helyzetét is – tudta meg az Eduline.hu.

Ókortól a jelenig kaptak kérdéseket az érettségiző diákok történelemből
Ókortól a jelenig kaptak kérdéseket az érettségiző diákok történelemből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top