Aktuális

Börtön jár a gázolónak, aki a zebrán sodort el egy babkocsit toló nagymamát

Nem jogerősen három év börtönre ítélték azt a lengyel sofőrt, aki elütött egy 17 hónapos gyereket és a nagymamáját. Mindketten azonnal meghaltak.

2015 szeptemberében egy lengyel férfi egy nyerges vontatóból és pótkocsiból álló teherautóval Tiszaújvárosban egy szervizút kereszteződésében jobbra kanyarodott, és nem adott elsőbbséget a a zebrán áthaladó, babakocsit toló idős asszonynak. A 17 hónapos gyerek és nagymamája azonnal meghalt, amikor a kocsi elsodorta őket, és jobb első kerekével áthaladt rajtuk.

A gyerek édesanyja is ott volt velük, neki sikerült elkerülnie a gázolást. A Tiszaújvárosi Járásbíróság a férfit 3 év börtönre ítélte, 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, és kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére. Enyhítő körülményként értékelték, hogy beismerte tettét.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, a vádlott és a védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top