Aktuális

Magyarérettségi: te mennyire vagy otthon a középiskolás irodalomban? – Kvíz

Hétfőn elstartolt a 2017-es érettségi. Idén májusban 73 ezer tanuló vág neki a vizsgáknak. Aki most érettségizik, annak gyerekjáték ez a kvíz. És te megbirkózol a következő tíz kérdéssel? Szőlőcukor használata engedett.

Az érettségi időszaka az egyik legcsodálatosabb időszak az ember életében. Persze akik a napokban írják az érettségi vizsgájukat, azok nyilván nem olyan áhitattal gondolnak a dologra, mint az, aki már húsz évvel ezelőtt leérettségizett.

Én azt élveztem nagyon akkoriban, hogy bármilyen kvízműsor volt a tévében, a kérdések zömére tudtam a választ, penge voltam két idegen nyelvből, és lubickoltam abban, hogy egy csomó tárgyban és témakörben tájékozott vagyok. A legtöbb ember az érettségire készülve rendelkezik a legnagyobb spektrumot felölelő tudással. Később aztán elmélyítjük valamelyik szakterületen az ismereteinket, de a 18 éves kori tudásanyagunk jó része mostanra már ködbe veszett.

Ha kíváncsi vagy, te meg tudsz-e oldani hibátlanul egy tíz kérdésből álló irodalmi kvízt, amit a 2017-ben érettségizők garantáltan kiráznak kisujjból, akkor szánj most pár percet erre a tesztre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top